1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Arctic Cooling, een bedrijf dat gespecialiseerd is in koelingsproducten, stapt in de batterijenmarkt. Vooralsnog zal Arctic enkel ‘gewone’ AA en AAA-batterijen gaan leveren, later dit jaar wordt dat uitgebreid met oplaadbare batterijen.

Fabrikant Arctic Cooling, bekend van diverse koelers stapt zeer binnenkort in de batterijenmarkt. Het bedrijf wil zowel AA- als AAA-batterijen gaan leveren met een levensduur van zo’n vijf jaar. De adviesprijs voor een pakje ‘Arctic Power (AA) (2900 mAh)’ is 5,90 euro. De kleinere AAA-batterijen kosten even veel, maar leveren slechts 1300 mAh aan stroom. De Arctic Power AA- en AAA-batterijen worden per acht stuks verpakt en zijn volgens de fabrikant met name geschikt voor CD- en MP3-spelers, PDA’s en afstandsbedieningen.


Navraag bij Arctic Cooling leert dat de batterijen vermoedelijk over een maand in Nederland beschikbaar zullen zijn. Bovendien laat Arctic Cooling aan Techzine weten dat het over twee maanden oplaadbare batterijen op de markt wil brengen.