3min

Tags in dit artikel

, , ,

Een groot merk verdient een grote stand. Het was druk op de stand van Arctic Cooling, maar na wat aandringen werden we vriendelijk te woord gestaan door een perswoordvoerder. De dame van Arctic liet ons wat interessante nieuwe producten zien.

Werkelijk elk product dat Acrtic Cooling produceert stond uitgestald op de CeBIT. Het was niet te doen om alle producten op de foto te zetten, vandaar dat we de belangrijkste met jullie doornemen. Allereerst nemen we een kijkje bij een notebook koeler.

Arctic NC

De Arctic NC is een laptopkoeler voor laptops van twaalf tot negentien inch en is bedoeld om de onderkant van de laptop koel te houden. Door het handzame formaat is de koeler gemakkelijk mee te nemen, daarnaast is het een lichtgewicht koeler. De twee ventilatoren die gebruikt worden om je laptop te koelen zijn van het type "PWN" en kunnen met behulp van een schuifje harder of zachter gezet worden. Over de prijs en de beschikbaarheid is nog niet veel bekend, wel weten we dat het product niet heel veel zal gaan kosten. Hier moet je denken aan ongeveer twee tientjes.

Freezer XTREME Rev.2

We hebben hem helaas niet gereviewed maar Arctic liet haar tweede versie van de Freezer XTREME zien. Deze koeler is geschikt gemaakt voor zowel AMD als Intel met de meegeleverde brackets. Verrassend is de ondersteuning van de Core i5 voor alle highend-koelers. Zoals je op de foto kunt zien is er een ventilator midden in de koeler geïnstalleerd. In totaal kan de koeler ongeveer 160W afdragen wat zo’n 30W meer is dan de standaard TDP van een Intel Core i7. Zoals we gewend zijn van Arctic is ook deze koeler voorzien van zes jaar beperkte garantie.

Accelero Xtreme voor ATI en nVIDIA

Een dual gpu grafischekaart genereert nou eenmaal een behoorlijk hoeveelheid warmte. Omdat dit voor veel overklokkers een probleem kan zijn bij het overklokken van zowel de grafischekaart als de processor, komt Arctic nu met een bijzonder grote koeler. Maar liefst 320W (twee keer zoveel als de Freezer XTREME) kan het apparaat aan warmte afdragen. Aluminiumvinnen, kopereren heatpipes en drie ventilatoren dragen daar zorg voor. Het schijnt zelfs mogelijk te zijn om deze beesten in CrossFire te gebruiken, al zul je wel een beetje mazzel moeten hebben met je moederbordindeling.


Behalve een ATI koeler bracht Arctic een nieuwe nVIDIA GTX 285-, 280- en 260-koeler uit. De koeler ziet er qua vormgeving nagenoeg hetzelfde uit als de ATI maar kan iets minder warmte afdragen (250W). Beide koelers beschikken over een garantie van zes jaar.

Accelero L2 Pro, een midrange VGA-koeler

Core i5- en AM3-koelers

De Zwitserse fabrikant brengt dit jaar voor de socket 1156 en AM3 zes nieuwe koelers uit in de categorie "Alpine". Er zijn drie value koelers, de ’64 GT’, ‘7 GT’ en ’11 GT’ en vier mainstream koelers.