1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens het Guinnes Book of Records is de Japanse fabrikant Panasonic er in geslaagd om ’s werelds langst bruikbare alkaline batterij te fabriceren. De batterij kreeg de naam ‘Evolta’ mee, een samentrekking van ‘evolution’ en ‘voltage’.

De Evolta zou het naar het schijnt 20 procent langer uithouden dan concurrerende batterijen van Duracell, Energizer en zelfs Panasonics eigen Oxyride-batterijen. Het Book of Records verifieerde de batterij dinsdag als de ‘meest duurzame AA alkaline batterij’, na uitgebreide testen door de Internation Electrotechnical Commission.

Bovendien gaat het omhulsel van de batterij maar liefst tien jaar mee, waardoor deze batterijen goed bruikbaar zijn als voorbereiding op rampen. Het omhulsel van andere batterijen gaat meestal slechts vijf tot zeven jaar mee.

De Evolta zal in april gelanceerd worden in Japan, daarna volgt de rest van de wereld. Eerste prijsindicaties tonen aan dat de batterijen ongeveer 15 procent duurder zijn dan de concurrentie en 3 procent duurder dan hun eigen Oxyride-batterijen (foto).