2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Deze week krijgen jullie allerlei gadgets die te maken hebben met het speelgoed der speelgoed: Lego. Het speelgoed is tegenwoordig terug erg in trek en dat moet gevierd worden. We beginnen met een case voor de Nintendo DS, brengen licht in het donker met een Lego-lantaarn en besluiten met USB-speelgoed.

Lego DS

Lego-fans die ook wel een modern stukje speelgoed als de Nintendo DS kunnen smaken, zullen als een Legoblok vallen voor deze gadget. Deze bescherming voor de Nintendo DS is voorzien van zowel een onder- als bovenplaat waarop Lego-blokjes kunnen worden geklikt. De bovenkant kan gedecoreerd worden met een bijgeleverd setje steentjes, voorzien van een Star Wars-afbeelding. Maar wie dat wil, kan er natuurlijk ook zijn eigen collectie Legosteentjes op klikken. Ook de prijs valt goed mee, met 14,99 dollar voor het hele setje. Je moet wel nog even wachten tot november.

Lego Light

Dat Lego niet alleen nuttig is als speelgoed, maar ook als kampeermateriaal, hadden weinigen onder ons verwacht. Maar het kan, al moet het Deense speelgoed daarvoor wel een beetje uitvergroot en aangepast worden. Dit 22 centimeter grote Legomannetje heeft vier ingebouwde LED-lampen in zijn witte buik, waardoor een lantaarn gecreëerd wordt die zijn licht over 360 graden verspreidt. Wie deze jongen mee wil nemen op kampeertrip moet daar een kleine 20 dollar voor neertellen.

Lego USB-figuurtjes

Dit zijn geen officiële Legoproducten, maar leuk ziet het er wel uit. Op de online marktplaats Etsy biedt gebruiker ‘123smile’ zelfgemaakte Lego USB-producten aan. Niet alleen Legoblokjes worden omgetoverd tot USB-sticks, ook Indiana Jones en enkele Star Wars-figuren zijn van de partij. En zelfs een vierpoorts USB-hub en nano USB-stick behoren tot het aanbod van de online winkel. Goedkoop zijn de gadgets echter niet. Voor 2GB moet 60 dollar neergeteld worden, 4GB kost zo’n 70 dollar en de high-speed-versie van de 4GB-stick kost maar liefst 80 dollar. Maar de prijzen variëren ook nog afhankelijk van het type speelgoed dat gebruik werd voor de USB-stick.