1 min Devops

Mendix onthult ISV-programma voor uitwisselen software-componenten

Mendix onthult ISV-programma voor uitwisselen software-componenten

Mendix gaat zijn partner-ecosysteem verder uitbreiden via een groot Independent Software Vendor (ISV)-programma. Dit om herbruikbare bouwstenen en software-componenten uit te wisselen.

De uitbreiding richt zich op nauwere relaties met onafhankelijke softwarebedrijven en -ontwikkelaars. De gedachte is dat de nieuwe techpartners hun bouwstenen en software-componenten makkelijker voor en op het low-codeplatform beschikbaar kunnen maken.

Deze software-componenten staan centraal omdat de low-codeleverancier inziet dat de zogenoemde ‘composable enterprise’ sterk opkomt. Klanten gebruiken vaker herbruikbare software-componenten om snel en efficiënt oplossingen te kunnen bouwen.

Tooling en toegang tot Mendix Marketplace

Mendix biedt via het nieuwe partnerprogramma ISV’s de benodigde tooling, intellectueel eigendomsbescherming en marktplaatsen om nieuwe software voor het Mendix-platform te ontwikkelen en op de markt te brengen. Denk in het laatste geval aan de Mendix Marketplace en de Siemens Xcelerator Marketplace van moederbedrijf Siemens.

De beschikbaar gestelde software kan te allen tijde voor specifieke klanten worden aangepast, maar wel de voordelen behouden van snelle en probleemloze upgrades, zegt Mendix.

ISV-partners kunnen op hun beurt ook gratis andere software-componenten uit de Mendix Marketplace downloaden. Hiermee kunnen zij hun softwareontwikkeling versnellen en stroomlijnen.

Tip: Mendix introduceert versie 9 van zijn all-in-one low-code platform