1 min

De Astra DB database van DataStax heeft een extensie voor het Google Vertex AI-platform gekregen. Hiermee kunnen gebruikers direct de database data in het AI-platform laden.

Met de nu uitgebrachte Astra DB Vertex Extension for Google Cloud’s Vertex AI Platform is het mogelijk direct de data uit de Astra DB cloudgebaseerde database in Vertex AI te laden. Dit moet volgens de aanbieder ervoor zorgen dat de ontwikkeling van LLM-modellen en generatieve AI-oplossingen met het Google-platform sneller, slimmer en meer relevant kan verlopen.

Vectorgebaseerde data

De onderliggende Astra DB cloudgebaseerde database is gebouwd op basis van de open-source database Apache Cassandra. Via de nu gepresenteerde extensie voedt Astra DB de Google Vertex AI-omgeving met zogenoemde vectorgebaseerde data.

Door het gebruik van de extensie en de Astra DB database is het voor bedrijven makkelijker de standaard data waarop Vertex AI-modellen en generatieve AI-oplossingen worden getraind aan te vullen met eigen gegevens. Gaten in de bestaande data worden zo makkelijker opgevuld die kan helpen op het exacte moment waarop een zoekvraag de verbeterde informatie ophaalt.

Daarnaast kunnen AI-hallucinaties hiermee worden beperkt, geeft DataStax aan. De database-extensie is nu per direct beschikbaar.

Tip: MongoDB Queryable Encryption versleutelt data tijdens zoekopdrachten