1 min

Ciphix neemt de Amsterdamse low-code appspecialist Webflight over. Hiermee wil de hyperautomationspeler zijn marktpositie verder verstevigen. Ook beidt de overname kansen klanten meer geïntegreerde oplossingen met diverse technologieën te bieden.

Ciphix uit Rotterdam maakte de afgelopen jaren een flinke groei door. Het bedrijf helpt klanten met het slim automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Dit met behulp van een geïntegreerde benadering van process mining, robotic process automation (RPA), low-code, integraties en machine learning.

Drie mannen staan voor een raam en houden wijnglazen vast.

Volgende stap in strategie

De overname van de Amsterdamse low-code appspecialist Webflight, waarover geen financiële details bekend zijn gemaakt, past in de strategie van Ciphix om zijn marktpositie nog verder uit te breiden.

De integratie van beide expertises moeten bestaande en nieuwe klanten laten profiteren van geïntegreerde oplossingen die een breed spectrum aan technologieën omvatten. Denk daarbij aan low-code apps, RPA, AI, process mining en iPaas. 

Daarnaast, zo geeft Ciphix aan, maakt de overname van de low-code appspecialist het nu mogelijk makkelijker low-code apps te implementeren op basis van de low-codetechnologie van Mendix, OutSystems en Microsoft.

Mogelijkheden voor Webflight

Voor Webflight biedt de overname een kans een breder pakket aan technologieën die elkaar aanvullen te leveren. Ook om bestaande en nieuwe klanten beter te helpen. Bovendien profiteert de overgenomen low-code appspecialist van de professionele bedrijfsorganisatie van Ciphix.