2min

Tags in dit artikel

, , ,

De in-memory database Redis overweegt disk als storage-optie aan te bieden, als onderdeel van een storage-architectuur die uiteindelijk uit meerdere lagen bestaat. Bedrijven kunnen zo kosten besparen en het helpt ook de database door meer bedrijven te laten gebruiken.

Tegenover The Register geeft Redis-CEO Rowan Trollope aan dat de in-memory database, die vaak als cache en system broker wordt gebruikt, zijn huidige storage-opties wil uitbreiden met diskstorage. Dit moet bedrijven minder storagekosten opleveren en het gebruik van de database stimuleren. Verder zou de uitbreiding naar diskstorage ervoor zorgen dat klanten hun infrastructuur kunnen versimpelen.

Redis wordt als in-memory database onder meer gebruikt door populaire apps als X, Snapchat, maar ook marktplaats Craigslist. Ook is het populair onder ontwikkelaars van webgebaseerde apps doordat de database een cache aanmaakt die ervoor zorgt dat de hoofd-database geen last heeft van overloading.

Technologie

Het ‘sub-miliseconde ’gedistribueerde databasesysteem geeft op dit moment ontwikkelaars dezelfde prestaties als vergelijkbare databasess, maar tegen een hogere prijs. Door de storage in meerdere lagen aan te bieden, kunnen deze kosten omlaag worden gebracht.

Redis levert al een storage-optie voor flash-ondersteuning, tussen disk en geheugenopslag, die in enkele use cases goede resultaten zouden opleveren. Bijvoorbeeld voor het verzorgen van leaderboards en andere statistieken in games. Deze hebben real-time storagegeheugen nodig.

Hiervoor ‘verschuift’ de in-memory database minder gebruikte data naar flash-opslag. Deze data kan in een later stadium weeer worden opgehaald. Intussen kan het geheugen makkelijker de real-time data leveren.

Kiezen voor disk

Door nu voor een disk-optie te kiezen, kunnen bedrijven uiteindelijk nog meer geld besparen voor de opslag van deze minder gebruikte data, is de gedachte. Uiteindelijk krijgt de database hierdoor een storage-architectuur die uit drie lagen bestaat, zegt de CEO tegenover The Register.

Lees ook: Hardnekkige malware richt zich op Redis voor het creëren van een botnet