2min Devops

Dell en Red Hat introduceren bare metal servers met OpenShift

Dell en Red Hat introduceren bare metal servers met OpenShift

Dell Technologies en Red Hat bieden klanten binnen het Dell APEX-programma nu bare metal servers waarop Red Hat OpenShift standaard is geïnstalleerd en geconfigureerd. Hiermee kunnen klanten beter Kubernetes clusters draaien en gebruiken voor hun toenemend aantal workloads en vooral tijd besparen.

Volgens Dell Technologies is de belangrijkste reden voor de samenwerking dat bedrijven minder kwijt zijn aan het zelf handmatig installeren van het Kubernetes-orkestratieplatform van Red Hat op hun Dell PowerEdge-servers. Dit zou tot wel 10 dagen aan werk besparen.

Ook hoeven zij op deze manier, door ze af te nemen binnen Dell APEX, niet meer zelf grotendeels te updaten. Hierdoor kunnen zij zich beter richten op het bouwen en uitrollen van applicaties in hun cloudomgevingen.

Apex-cloudplatform voor echte hoed Red Hat.

Mogelijkheden

De combinatie van de Dell-servers met OpenShift in Dell APEX zorgt ervoor dat er een virtuele softwarelaag verdwijnt die niet meer nodig is voor het installeren van Red Hat OpenShift, geeft Dell verder aan.

Het betekent ook dat mindere prestaties verdwijnen die worden veroorzaakt door het draaien van een extra laag vm-software. Op deze manier nemen de prestaties toe omdat het door Red Hat ontwikkelde beheerframework direct woedt gebruikt.

Beide partijen zien voor de Dell-servers met Red hat OpenShift vooral mogelijkheden voor bedrijven die de meeste workloads nog in on-premises-omgevingen hebben draaien. Uit oogpunt van datasoevereiniteit, compliance en privacy worden steeds meer cloudgebaseerde applicaties in dit soort omgevingen gedraaid.

AI-modellen

Ook kunnen bedrijven die steeds meer workloads gebruiken voor het ontwikkelen en trainen van AI-modellen hiervan profiteren. Hiervoor hebben Dell Technologies en Red Hat een Dell Validated Design for Red Hat OpenShift AI on APEX Cloud Platform ontwikkeld.

Dit moet het makkelijker maken grote LLM’s en het Retrieval Augmented Generation (RAG) framework te installeren. Dit framework kunnen bedrijven gebruiken voor het aanpassen van bestaande LLM’s met hun eigen data.

Dell APEX-servers met Red Hat OpenShift zijn per direct beschikbaar.

Tip: Red Hat integreert nu OpenStack met Red Hat Openshift