1 min

JetBrains lanceert een CI/CD-oplossing dat inspeelt op de noden van kleine en middelgrote engineering teams. Een aanbod voor enterprises had het bedrijf al met TeamCity Enterprise en dit krijgt nu aanvulling van TeamCity Pipelines.

JetBrains lanceert TeamCity Pipelines, een cloud-gebaseerde CI/CD-oplossing. Het aanbod wordt afgestemd op de noden van kleine en middelgrote engineering teams. Deze profielen kunnen de oplossing inzetten voor verschillende programmeertaken. Deze gaan van wijzigingen doorvoeren aan de code tot het lanceren van de applicatie.

Eenvoud en automatisering

De nadruk in het aanbod ligt op eenvoud. Het bedrijf nam bewust de keuze om minder functies in de oplossing te integreren. Kleinere teams zijn namelijk verantwoordelijk voor meer onderdelen van de ontwikkeling, waar binnen enterprise teams iedereen een specifieke taak heeft. Dat werkt vaak overweldigend, ziet JetBrains.

Er zou een gekozen zijn voor een intuïtief gebruikersdesign, dat ontwikkelaars tijdens de configuratie van de pipelines voorziet van aanbevelingen en tips. Voor een gedeelte werkt de tool daarnaast automatisch. Zo is er een ingebouwde optimalisatie-tool voor de pipelines dat werkt op basis van de JetBrains TeamCity CI/CD-engine. Tot slot geeft het bedrijf nog aan dat bestanden van de programmeertaal YAML wordt ondersteund.

Ondersteuning voor JetBrains IDE’s wordt binnenkort toegevoegd. Dat ontlast ontwikkelaars van het wisselen tussen verschillende omgevingen voor het programmeren.

Bèta

TeamCity Pipelines is momenteel beschikbaar als publieke bèta. Ontwikkelaars moeten zich hiervoor aanmelden via deze link.

Lees ook: JetBrains test nieuwe terminal in alle IDE’s