1 min

Mirantis heeft een nieuw abonnement voor Lens aangekondigd met additionele mogelijkheden voor grote enterprise organisaties.

Dat doet het bedrijf tijdens Kubecon + CloudNativeCon Europe. Met het Enterprise-abonnement voor de ontwikkelomgeving krijgen gebruikers er features bij voor Single Sign-On (SSO). Hiervoor kan Lens integreren met identiteitsproviders Okta, Microsoft Entra ID en JumpCloud. Ook is er ondersteuning voor SCIM (System for Cross-domain Identity Management), dat integreert met Microsoft Entra ID en JumpCloud. Met een air-gapped modus wordt al het outbound internetverkeer van Lens Desktop geblokkeerd, wat mogelijk handig is voor teams met een strikt netwerkbeveiligingsbeleid.

Lens Enterprise is per direct beschikbaar. In de VS kost het abonnement 999 dollar (918 euro) per gebruiker per jaar of 99,90 dollar per gebruiker per maand. Bedrijven met meer dan 50 gebruikers kunnen met Mirantis contact opnemen om speciale afspraken te maken voor Lens Enterprise.

Lens 2024

Mirantis maakt ook de early access van Lens 2024 bekend. Hierin zijn verschillende vernieuwing gericht op sterkere efficiëntie en productiviteit te vinden. Ook komt de nieuwe versie met features voor verminderde complexiteit rond het beheer van clusters en applicaties.

Een van de manieren waarop Mirantis dit ondersteunt, is met een volledig nieuwe Lens Extension API. Naar eigen zeggen betreft het een meer ontwikkelaar-vriendelijke extensie API. Dit vereenvoudigt het proces van het uitbreiden van de Lens-mogelijkheden. Daarnaast beschikt de ontwikkelomgeving over een integratie met Amazon Elastic Kubernetes Service, waarmee ze toegang krijgen tot alle EKS-clusters.

Tip: Nieuwe versie Mirantis Lens maakt samenwerking eenvoudiger