1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft en het blogplatform WordPress.com hebben maandag aangekondigd dat WordPress het standaard blogplatform wordt voor Windows Live.

Het eigen blogplatform van Microsoft – Windows Live Spaces – werd in december 2004 gelanceerd en werd gebruikt door 30 miljoen mensen. Maar Microsoft heeft besloten om de stekker uit het programma te halen en te verhuizen naar WordPress.com. Volgens Microsoft-manager Dharmesh Mehta zal WordPress.com voortaan het standaard blogplatform zijn voor Windows Live.

"Wordpress neemt 8,5 procent van het internet in gebruik met 26 miljoen websites en WordPress.com heeft elke maand 250 miljoen bezoekers", vertelt Microsoft-manager Dharmesh Mehta. "Speciaal voor hen hebben Windows Live en WordPress.com een eenvoudige manier uitgewerkt om blogberichten, reacties en foto’s over te brengen naar WordPress.com. Daar kunnen ze meteen gebruikmaken van alle nieuwigheden."

Gebruikers kunnen ook vrienden op de hoogte houden van hun eigen blog door middel van Messenger Connect. "Als jij je Messenger-account verbindt met WordPress.com, dan worden je vrienden automatisch op de hoogte gebracht van je blogpost door middel van feeds", vertelde Dharmesh Mehta.

Volgens Mehta zullen degenen die voor het eerst beginnen te bloggen, gelijk doorverbonden worden met WordPress.com. Daarnaast zal de nieuwste Windows Live Essentials 2011 WordPress ook als standaard blogplatform gebruiken.