min

Tags in dit artikel

, ,

De stroom van nieuwe modellen van HTC lijkt maar niet op te houden met eerdere aankondigingen van onder andere de Wildfire S, Incredible S en Desire S. Mogelijk komt HTC met nog drie nieuwe modellen waarvan de eerste afbeeldingen op een Chinese website zijn verschenen.

Op de website XDA.cn zijn de afbeeldingen van drie nieuwe telefoons van HTC te zien. Alleen over de Pyramind gingen eerder al geruchten. De Ignite en de Prime zagen wij nog niet eerder. Alle drie deze toestellen kennen het strakke en minimalistische uiterlijk wat HTC de laatste tijd voert. Officieel zijn de telefoons nog niet aangekondigd en of de website helemaal betrouwbaar is valt natuurlijk ook over te discussiëren. Zo word bijvoorbeeld bij de Pyramind versie 3.0 van Android vermeld. Een versie die oorspronkelijk voor tablets is ontworpen.

De HTC Ignite zal volgens de Chinese website Windows Phone 7 gaan draaien en zal een 3,7 inch touchscreen hebben met een resolutie van 480 x 800 pixels. Daarnaast zal de telefoon een Qualcomm 800 MHz processor aan boord hebben en beschikken over 512MB werkgeheugen. De camera op het toestel zal in een resolutie van vijf megapixels foto’s kunnen vastleggen. Naast een brede luidspreker balk zal de Ignite ook van drie touchbuttons in de vorm van Back, Windows en Search voorzien worden op de voorzijde van het toestel.

De HTC Prime zal net als de Ignite op het Windows Phone 7 platform gaan werken. Verder heeft de Prime veelal dezelfde specificaties als de Ignite. Zo heeft de Prime ook een 3,7 inch touchscreen met een resolutie van 480 x 800 pixels en 512 MB werkgeheugen. Ook beschikt de Prime over een camera van vijf megapixels. Het enige grote verschil tussen de twee telefoons is dat de Prime een fysiek toetsenbord aan boord heeft.

Als laatste treffen wij de HTC Pyramind aan op de website. De website meldt ons dat de Pyramind op Android 3.0 zal gaan draaien. Dit is echter vrij opmerkelijk te noemen aangezien deze versie van Android ontwikkeld is voor tablets. De Pyramind zou een 4.3 inch Super-LCD touchscreen hebben met een resolutie van 960 x 540. De processor van de Pyramind zal draaien op een kloksnelheid van 1,2 Ghz en het werkgeheugen zou 768MB bedragen. Daarnaast heeft de HTC een 1,3 megapixel front-facing camera en een acht megapixel camera op de achterzijde van het toestel.

Zoals vermeld zijn deze telefoons nog niet officieel aangekondigd door HTC. Ook heeft de fabrikant nog niet gereageerd op het bericht. Gezien de afbeeldingen renders zijn er er nog geen daadwerkelijke hands-on foto’s zijn, is het nog niet met zekerheid te zeggen dat deze telefoons ook echt bestaan of geproduceerd gaan worden. Qua design lijken de modellen wel op de huidige telefoons van het merk.