Ook Facebook blijft aanpassingen doorvoeren aan de website. Zo zal vanaf vandaag het nieuwsoverzicht gaan werken als een persoonlijke krant. Hierin zullen de belangrijkste berichten meer opvallen. Zo meld het sociale netwerk op zijn blog.

Tot op heden werd in het nieuwsoverzicht naar keuze het belangrijkste of het meest recente nieuws weergegeven. Dit zal worden aangepast aan de frequentie van het inloggen. Logt een gebruiker meerdere keren per dag in, dan wordt het meest recente nieuws getoond. Bij mensen die na een week weer op Facebook komen, acht de website het relevanter om de belangrijkste updates te tonen.

Boven aan het nieuwsoverzicht zal er een vakje te zien zijn met de belangrijkste foto’s en berichten, daaronder zijn de meest recente updates te zien. Het belang van berichten wordt mede gebaseerd op het aantal reacties, likes en hoe vaak iemand communiceert met de afzender.

Dinsdagavond maakte Facebook ook bekend dat updates vanaf nu realtime zullen zijn. "Het was voorheen moeilijk om een goed overzicht te krijgen van wie er online zijn en welke berichten en reacties op dat moment worden achtergelaten. Dat zal met de invoering van Ticker gaan veranderen."

Ticker wordt een apart gedeelte op de website die aan het nieuwsoverzicht kan worden toegevoegd. In het scherm zullen de meest recente reacties, updates en foto’s direct na plaatsing getoond worden.

Deze week vindt de conferentie F8 plaats waar meer aankondigingen van Facebook verwacht worden. Critici stellen dat het sociale netwerk moet komen met grote en succesvolle veranderingen omdat recente diensten als Deals en Places niet zijn aangeslagen. Zo worden onder andere nieuwe Like-buttons verwacht.