Facebook gaat haar tijdlijn in een nieuw jasje steken. Zo zullen de foto’s die in de nieuwsfeed voorbijkomen twee keer zo groot zijn. Ook de tekstgrootte zal aangepast worden. De veranderingen zullen geleidelijk aan uitgerold worden.

Vorige maand paste Facebook de lay out van de tijdlijn aan voor de mobiele applicatie van het sociale netwerk. De foto’s die in de nieuwsfeed voorbij komen zijn een stuk groter dan voorheen. Dezelfde verandering voert het bedrijf van Mark Zuckerberg nu ook door voor de desktopversie van de website.

Foto’s zullen twee keer zo groot in het nieuwsoverzicht weergegeven worden. Daarnaast zien gebruikers door de nieuwe lay out ook meer foto’s in de nieuwsfeed voorbij komen dan voorheen het geval was. Ook de tekst in de nieuwsfeed zal aangepast worden: deze zal groter weergegeven worden. Ook de onderlinge afstand tussen de letters, ook wel de spacing genoemd, zal enigszins toenemen.

De update zal volgens TechCrunch geleidelijk aan uitgerold worden. De eerste gebruikers zullen vanaf vandaag de veranderingen voorbij zien komen.