min

Tags in dit artikel

, ,

Vele gamers wereldwijd beklagen zich over Batman: Arkham City, de opvolger van het populaire Arkham Asylum. De Xbox 360-versie van de game kampt met problemen rondom savefiles. Deze bestanden zijn volgens de gebruikers onleesbaar. Anderen klagen dat hun savefiles spontaan verdwenen waren toen ze de game opnieuw wilden spelen.

Het forum van de Batman: Arkham City community klaagt steen en been over problemen met de savefiles: dit specifieke topic telt maar liefst 21 pagina’s aan klachten van gebruikers. Het moment waarop de klachten zich voordoen verschilt per speler. De ene gebruiker zegt dat hij 70 procent van de game had voltooid toen de problemen zich voordeden, bij een ander doen de problemen zich al bij 15 procent voor. Sommige gamers zeggen dat het hen al meerdere keren overkomen is.

Opvallend is dat dit probleem zich alleen voordoet bij de Xbox 360-versie van de game. Gamers van andere platforms hebben zich niet beklaagd op het forum.

Over de oorzaak van het probleem is nog geen opheldering. Sommige gamers suggereren dat het DLC-pakket van Catwoman de oorzaak is van deze problemen, maar dit is niet officieel bevestigd. Een van hen zegt dat hij dit karakter had gedownload en een foutmelding kreeg van ‘corrupted data’. Hij moest toen opnieuw voorafaan beginnen, maar heeft er sindsdien geen last van gehad.

Opvallend is dat er ook genoeg gamers zijn die zeggen nergens last van te hebben. "Ik heb verschillende vrienden die het spel zonder problemen rondom de savefiles hebben uitgespeeld", aldus een van de reacties op de website van IGN.

Warner Bros. heeft in ieder geval alle reden om de stortvloed aan klachten serieus te nemen. Het bedrijf vraagt daarbij haar klanten om hulp. Zo Warner Bros. onder meer weten op welke hardware- en softwareversie van de Xbox 360 de problemen zich voordoen, welke methode de gamers gebruiken om hun data op te slaan en of de problemen zich voor of na het installeren van DLC hebben voorgedaan. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om de problemen te verhelpen.

Direct na de lancering liep het al storm met Batman: Arkham City. In de eerste week gingen er ruim 4,6 miljoen exemplaren over de toonbank. Ook websites en magazines die games testen geven zeer hoge waarderingscijfers voor de game. Het zou dan ook jammer zijn als dit technische mankement roet in het eten gooit voor Warner Bros. en ontwikkelaar Rocksteady.