2min

Batman Arkham City is in de eerste week na de lancering boven verwachting goed verkocht. De game ging namelijk in de eerste zeven dagen ruim 4,6 miljoen keer over de toonbank.

Batman: Arkham City is de opvolger van Arkham Asylum en ligt sinds 18 oktober in de winkels in Noord-Amerika. Een dag later volgde Australië en de rest van de wereld kon de game aanschaffen op 21 oktober. De volledige cijfers voor de eerste week zijn er dus nog niet maar 4,6 miljoen verkochte exemplaren tot nu toe is in ieder geval een zeer goede start. Een start waar uitgever Warner Bros en ontwikkelaar Rocksteady niet op hadden durven hopen.

Dit geldt overigens ook voor de ratings die de game ontving van verschillende websites en magazines. De gemiddelde cijfers voor de reviews van het spel liggen namelijk voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 tussen de 95 en 96 procent. Dat deze game echt zo goed is als beweerd wordt zien we dus terug in zowel de verkoopcijfers als review beoordelingen. Wij zijn dan ook benieuwd waar de uiteindelijke teller in de eerste maand op blijft steken. Rocksteady heeft met Arkham in ieder geval in de eerste week al twee keer zoveel exemplaren verkocht dan met de voorganger.

Waar je in Arkham Asylum nog je weg door een gevangenis vocht ga je in Arkham city zoals je verwacht de stad zelf in. Het eerste deel van de Batman game werd vooral geroemd door zijn zeer goed uitgewerkte moves bij gevechten. Rocksteady is in deel twee op dezelfde voet doorgegaan en heeft deze feature alleen nog maar verder uitgewerkt. Het belooft dan ook weer een game vol actie te worden welke garant zal staan voor vele uren speelplezier.