Het vervolg op het spel Batman: Arkham Asylum zal een verhaallijn gaan krijgen die maar liefst 40 uur in beslag gaat nemen om hem in zijn volledigheid uit te spelen. Het hoofdverhaal zal goed zijn voor 25 uur. De resterende 15 uur zullen bestaan uit zij-missies die niet noodzakelijk zijn voor de voortgang.

De verhaallijn van Arkham City zal worden verteld in een zelfde vorm als een tv-serie dat doet. Ontwikkelaar Rocksteady maakte deze keuze omdat het van mening is dat de manier waarop een verhaal wordt gebracht in een tv-serie veel dichter bij een game komt dan een film. Hier zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Zo lijkt een missie in een spel natuurlijk veel op een aflevering in een serie en heeft net als in een serie elke missie een apart verhaal. Volgens de ontwikkelaar draagt deze manier van vertellen positief bij aan de algemene ervaring van het spel.

Het hoofdverhaal van Arkham City zal dus een goede 25 uur in beslag gaan nemen wat eens iets anders is dan een singleplayer die je in een uur of vijf à zes uitspeelt. De zij-missies zullen nog eens voor 15 uur aan extra speeltijd bevatten. Ontwikkelaar Rocksteady laat weten dat deze missies niet noodzakelijk zijn voor het vorderen in de game. Daarnaast liet de ontwikkelaar van de game weten dat de speler zelf kan kiezen hoe hij deze missies volbrengt. Wat hiermee precies bedoeld wordt, is echter onduidelijk en kan vele uitkomsten hebben.

Batman: Arkham City zal op 21 oktober verschijnen voor de pc, Xbox 360 en de PlayStation 3.