1 min

343 Industries en Microsoft hebben bevestigd dat de ontwikkeling van Halo 4 eindelijk is afgerond, het spel is klaar voor de persen en zal binnenkort in de winkels verschijnen.

Nogal wat verschillende reacties volgden na de aankondiging dat Halo 4 het begin zal vormen van een nieuwe trilogie, een aantal spelers verloren meteen interesse, terwijl andere spelers dagelijks hopen op een vervroegde lancering omdat ze het wachten niet meer aankunnen. Halo 4 staat gepland voor lancering op 6 november in Noord-Amerika en 9 november in Europa en is daarmee met nog meer dan een maand te gaan ruim op tijd afgerond.

Halo 4 is overigens de tweede Halo-titel die niet ontwikkeld is door Bungie, Deze studio is onder meer verantwoordelijk voor Halo: Combat Evolved (2001), Halo 2 (2004), Halo 3 (2008), Halo 3: ODST (2009) en Halo: Reach (2010). Halo Reach is het laatste spel dat Bungie voor Microsoft ontwikkelde, waarna het een contract sloot met Activision. De Halo-serie werd overgedragen aan ontwikkelaar 343 Industries, onderdeel van Microsoft Studios. Deze studio begon in 2011 aan de ontwikkeling van Halo 4. Halo: Wars werd overigens ook door een andere partij ontwikkeld, namelijk het inmiddels opgeheven Ensemble Studios.

Halo 4 Trailer