Eerder dan verwacht beschikbaar: de Nokia Lumia 710. Het kleine broertje van de Lumia 800 is vanaf nu al in enkele winkels te koop.

Dat meldt Nokia Nederland op zijn Facebookpagina. Het Finse telecombedrijf benadrukt dat het toestel slechts in enkele winkels te koop is, zonder deze bij naam te noemen. Wie enigszins zoekt op internet zal verschillende webwinkels aantreffen die het toestel al verkopen, zoals Bol.com, SmartPhoneShop en Centralpoint. Let wel dat de prijzen per aanbieder verschillen.

Eerder kondigde Nokia aan dat de Lumia 710 pas vanaf januari verkrijgbaar zou zijn. Waarom het telecombedrijf heeft besloten om het toestel al eerder op de markt te brengen is niet bekend. Opvallend is dat de huidige aanbieders allen onder de vraagprijs van 319 euro zitten.

De Lumia 800 is al sinds november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 479 euro. Hoewel analisten aanvankelijk voorzichtig positief gestemd waren over de Lumia-toestellen, denken ze dat deze smartphones het bedrijf niet zullen redden. Daarvoor heeft de Finse telecomfabrikant te lang gewacht om nieuwe toestellen op de markt te brengen.