1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft zou onlangs de laatste hand hebben gelegd aan de volgende publieke versie van Windows 8. Volgens de planning van het bedrijf uit Redmond wordt de volgende versie van het nieuwe besturingssysteem over twee weken uitgebracht.

De Release Preview van Windows 8 heeft build-nummer 8400 meegekregen. Volgens een bericht op Winunleaked worden er vier versies van Windows 8 gelanceerd. Het gaat om Windows 8 (Core), Windows 8 Release Preview (Pro), Windows 8 Release Preview with Media Center (ProWMC) en Windows 8 Enterprise (VL).

Al eerder werd duidelijk dat de Release Preview van Windows 8 in de eerste week van juni gelanceerd zou worden. Specifieker dan in welke week de Release Preview verwacht kan worden, wordt het momenteel nog niet. Gedurende deze week vinden er echter twee grote technologiebeurzen plaats, het gaat om de Computex in Taipei en de E3 in Los Angeles. Naar alle waarschijnlijkheid zal Microsoft één van deze beurzen aangrijpen om de Release Preview officieel uit te geven.

Microsoft zou inmiddels al begonnen zijn aan de ontwikkeling van de laatste versie van Windows 8, welke in de winkels wordt gelegd. Deze versie krijgt build-nummer 8411 mee.