Dropbox is gestopt met het gebruik van JavaScript voor het programmeren van internet elementen. In plaats van JavaScript gebruikt men nu CoffeeScript. In totaal zijn er 23.000 regels code aangepast.

Dropbox-ontwikkelaars Dan W., Ziga M. en Chris V. leggen in een blog uit waarom er gekozen is om over te stappen van JavaScript naar CoffeeScript. CoffeeScript zou een efficiëntere en minder zware taal zijn, de overstap moet het makkelijker maken voor de ontwikkelaars van Dropbox. Om het verschil aan te tonen citeren ze een aantal statistieken. Waar JavaScript 23.437 regels code gebruikt, heeft CoffeeScript maar 18.417 regels nodig voor het zelfde resultaat.

De ontwikkelaars zijn grote aanhangers van Python, deze taal is een grote inspiratiebron voor de makers van CoffeeScript. Door over te schakelen naar CoffeeScript is het daarom voor de ontwikkelaars mogelijk om in een Python-achtige omgeving te kunnen programmeren.

Of de overstap naar CoffeeScript ervoor zorgt dat de site ook beter zal werken zal nog moeten blijken, het drietal ontwikkelaars verwacht in ieder geval dat gebruikers van de site vrijwel geen verschil zullen merken, wat op zich positief noch negatief is.