1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dropbox heeft gisteren aangekondigd de e-mailapp Mailbox over te nemen, slechts één maand nadat de app is gelanceerd.

"In plaats van Mailbox zelf groter te maken, hebben we besloten samen te gaan werken met Dropbox", zo vertelt CEO van Mailbox Gentry Underwood in een blogpost. "Voor alle duidelijkheid: Mailbox gaat niet weg. Het product moet snel groeien en we geloven dat door samen te gaan werken met Dropbox we daarvoor kunnen zorgen."

Alle 14 leden van het Mailbox-team zullen gaan werken bij Dropbox. Het is nog onduidelijk hoeveel Dropbox voor de deal heeft betaald. Mailbox heeft overigens een bedrijfskapitaal van 5,3 miljoen dollar.

Dropbox laat weten: "Vele hebben beloofd ons te helpen met onze overvolle inboxen, maar het Mailbox-team is dit echt gelukt. Of het nu je Dropbox of je Mailbox is, we willen manieren vinden om je leven simpeler te maken."

Mailbox zal doorgaan als stand-alone app, maar Dropbox zal enkele technologieën van de app gebruiken om zijn eigen diensten te verbeteren. Mogelijk gaat het dan om e-mailbijlagen. "De deal is tot stand gekomen nadat de bedrijven begonnen te praten over e-mailbijlagen een paar maanden geleden", zo meldt The Wall Street Journal. Daarnaast gebruiken mensen vaak Dropbox om bestanden naar elkaar te mailen.