1 min

Dropbox zit duidelijk niet stil. Na het recentelijk toevoegen van Facebook Groups voor makkelijk bestanden delen onder leden, komen de ontwikkelaars nu met de nieuwe Chooser Tool. Met de Chooser Tool kan elke ontwikkelaar kiezen om Dropbox te integreren, om gebruikers makkelijk bestanden te laten delen via de cloud.

De Choose Tool stelt een gebruiker in staat om in plaats van een bestand te uploaden vanaf de desktop, het bestand via Dropbox te linken. Het bestand wordt vervolgens naar de Dropbox-servers gestuurd en gelinkt aan het bestand op de computer van de gebruiker. Dit betekent dat wanneer het bestand op Dropbox vernieuwd wordt, deze veranderingen ook doorgevoerd worden naar de cloud, waar het Dropbox-bestand aan gelinkt is. Vervolgens kunnen dus ook alle mensen waarmee het bestand gedeeld is beschikken over de nieuwste versie van het bestand.

De eerste dienst die gebruik maakt van deze nieuwe functionaliteit van Dropbox is inmiddels al gevonden, online management-dienst Asana ziet de toegevoegde waarde er wel van in. De vraag is nu in welke mate deze nieuwe Dropbox-functionaliteit wordt geadopteerd door de verscheidene online diensten.