2min

Hoewel de nieuwe app van Facebook maar met een beperkt aantal Android-telefoons compatible is, is Facebook Home vanaf nu in de Google Play-store te downloaden voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Facebook Home werd erder deze maand onthuld en is vanaf nu beschikbaar voor Android-gebruikers met een HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy SIII en de Samsung Galaxy Note II. Daarnaast is de HTC First gelanceerd, de telefoon die standaard wordt geleverd met Facebook Home, maar nog niet in Nederland. Later zal Facebook Home overigens ook de HTC One en de Samsung Galaxy S4 ondersteunen, evenals enkele Android-tablets.

Met Facebook Home kan een Android-telefoon omgetoverd worden tot een complete ‘Facebook-telefoon’. Het is een launcher voor Android en heeft enkele interessante functies, zoals de Chat Heads waarmee via een overlay tijdens een app gechat kan worden met Facebook-contacten. Daarnaast vervangt Facebook Home het vergrendelscherm van Android met foto’s van je feed.

De HTC First is de telefoon die standaard met Facebook Home komt en ook diepere Facebook-integratie heeft, zo worden sms-berichten in de nieuwe Messenger-app met Chat Heads geïntegreerd, iets wat niet het geval is in de losse app.

Facebook Home is overigens niet heel positief ontvangen. In de Play-store heeft de app op het moment van schrijven slechts 2,5 van de 5 sterren. Veel gebruikers missen hun widgets en vinden het niet fijn dat Home het thuisscherm overneemt. Ook de eerste reviews van de HTC First zijn gemixt.

Overigens zijn de normale Facebook- en de Facebook Messenger-app ook bijgewerkt. In de Facebook Messenger-app worden nu ook Chat Heads ondersteund op Android.

Facebook Home is via deze link te downloaden. Kan je niet wachten totdat Facebook Home in Nederland wordt uitgebracht, dan is deze ook te downloaden via XDA Developers.