2min

Facebook’s Android-skin genaamd Facebook Home heeft niet direct gebracht waarop het sociale netwerk waarschijnlijk gehoopt had. De Google Play Store wordt overstelpt met negatieve beoordelingen voor de applicatie. Op het moment van schrijven gaf bijna de helft van de gebruikers een beoordeling van slechts één ster aan Facebook Home.

Facebook Home kwam afgelopen vrijdagnacht beschikbaar voor verschillende Android-smartphones. De algemene beoordeling van Facebook Home in de Play Store blijft daarmee steken op een 2,4 gemiddeld. Ongeveer 17,5 procent geeft Facebook Home de meest positieve beoordeling, de overige stemmen zweven ergens tussen de twee uitersten in. Er zijn momenteel bijna 4.000 beoordelingen gegeven.


Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor de lauwe ontvangst van Facebook Home, de alternatieve Android-skin van Facebook. Gebruikers merken in het commentaar op dat er geen makkelijke manier is naar de gebruikelijke Homescreens van Android terug te gaan, anderen vinden het vervelend dat Facebook instellingen overschrijft of dat er nog bugs in de software zitten.

Alleen wanneer de applicatie gedownload is, kan er een beoordeling aan worden verleend, zo merkt Google op. Andere applicaties van Facebook doen het een stuk beter, de gewone Facebook-app heeft een score van 3,6 sterren, Facebook Messenger krijgt zelfs 4,4 sterren.

Momenteel is Facebook beschikbaar als download vanuit de Play Store voor de HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III en Samsung Galaxy Note II. De HTC First wordt bovendien geleverd met Facebook Home als standaard Android-skin.