Een ontwikkelversie van Facebook Home is uitgelekt op het internet. Android-gebruikers kunnen met de beta zelf alvast proeven wat de skin van sociale netwerk aan hun smartphone toevoegt.

De skin bestaat uit drie bestanden, Katana is de Facebook-app zelf, Orca is de Messenger-app en Home is de launcher van de skin. Momenteel is er nog wel een aantal belangrijke voorwaarden verbonden aan de bètaversie, smartphones waarop de skin kan worden geïnstalleerd hebben namelijk een maximale resolutie van 1.280 bij 768 pixels nodig, naast de mogelijkheid om de Facebook-app volledig te kunnen verwijderen. Smartphones waarop Facebook standaard is geïnstalleerd vallen dus af.

Facebook bevestigde Facebook Home in eerste instantie voor de HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S 4 en de Samsung Galaxy Note II. Ook brengt HTC een speciaal toestel uit met Facebook Home, genaamd de HTC First.

Voor in de toekomst heeft Facebook overeenkomsten gesloten met Orange, EE, Sony, Huawei, Qualcomm, ZTE, Lenovo en Alcatel. Deze fabrikanten en providers hebben toegezegd in de toekomst telefoons met Facebook Home te verschepen.

Facebook Home wordt komende vrijdag officieel uitgebracht.