1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Algemeen

Facebook Home is een Android-skin van Facebook, die het roer helemaal omgooit. Je Facebook-vrienden staan centraal in deze app, zij zijn volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg belangrijker dan applicaties.

De verwachtingen voor deze eerste interface-aanpassende applicatie waren voor lancering al hooggespannen. Des te meer omdat social media-kopstuk Facebook de drijvende kracht erachter is. Facebook is immers een invloedrijke naam, maar heeft wel miljoenen gebruikers die het moet overhalen.


Na de introductie bleken veel gebruikers niet overtuigd van de voordelen van Home. Een stroom aan negatieve reviews overspoelde de Google Play Store, vergezeld door duizenden een-ster beoordelingen, het absolute minimum. Op dit moment blijft de beoordeling steken op een matige 2.2, waarschijnlijk niet bepaald waar Facebook van droomde.

Zelf gaan we met een frisse blik de review in en bekijken objectief de functies van Facebook Home. Wat kun je ermee en wat kan er beter? Hoe installeer je de skin? Is de weerstand tegen de verandering gegrond of gewoon voorbarig? Onze antwoorden vind je op de volgende pagina’s.