Bij Verizon lijkt de twijfel te zijn toegeslagen, moeten ze Yahoo nog overnemen, of moeten ze weglopen nu het nog kan. Wat in elk geval duidelijk is, is dat Verizon geen 4,83 miljard dollar meer gaat betalen voor het oude techbedrijf. De prijs gaat of fors naar beneden of Verizon ziet van de overname af.

Verizon is zich stevig aan het beraden wat het moet doen, nadat Yahoo gisteren bekendmaakte dat het niet alleen in 2014, maar ook in 2013 is gehackt. Bij de hack in 2014 werden zo’n 500.000 gebruikersaccounts buitgemaakt, maar bij de hack in 2013 maar liefst 1 miljard gebruikersaccounts. Yahoo heeft daarnaast de hack uit 2014 ook lange tijd verzwegen, pas bij nader onderzoek naar de hack in 2014 kwam het bedrijf erachter ook in 2013 te zijn gehackt.

Het vertrouwen in Yahoo is onder gebruikers nu flink afgenomen, er zouden ook een recordaantal gebruikers hun Yahoo-acconuts hebben opgezegd. Het feit is alleen wel dat Yahoo midden in een overnameproces zat toen deze feiten naar buitenkwamen. Verizon had een bod gedaan van 4,83 miljard dollar om Yahoo over te nemen, bij de informatie over de eerste hack wilde Verizon naar verluidt 1 miljard dollar minder betalen, nu is er opnieuw slecht nieuws naar buitengekomen, wat doet het bedrijf nu.

Volgens Bloomberg worden intern bij Verizon op dit moment door een team onder leiding van de CEO van AOL, Tim Armstong, de plannen gesmeed om Yahoo te integreren in het bedrijf, maar of dat ook gaat gebeuren hangt van een ander team af. Het juridische team is aan het uitzoeken hoe groot de hacks zijn en hoeveel gevolgschade die kunnen gaan opleveren en wat de beste strategie is. Het juridische team zou twee opties voor ogen hebben, of weglopen en de overname niet doen, of een flinke korting bedingen op de overname van Yahoo, zodat eventuele gevolgschade niet nog eens bovenop de overnameprijs komt.

Verizon heeft nog geen definitieve beslissing genomen, maar die wordt wel snel verwacht. Mocht Verizon besluiten de overname niet door te zetten dan ziet de toekomt voor Yahoo er niet rooskleurig uit.