1 min

De markt voor zelfrijdende auto’s is volop in ontwikkeling en langzaam beginnen er steeds meer zelfrijdende voertuigen te verschijnen op openbare wegen. Fiat Chrysler heeft nu samen met Waymo, dochteronderneming van Alphabet, zelfrijdende minivans ontwikkeld en daarvan worden er nu 100 losgelaten in verschillende steden in de Verenigde Staten.

Voor degene voor wie het ontgaan is, Google heeft besloten niet langer zelfstandig een zelfrijdende auto te willen ontwikkelen, maar dit samen te willen doen met autofabrikanten, de autodivisie van Google is nu afgesplitst in een eigen onderneming met de naam Waymo.

Amerikanen kunnen Waymo dadelijk gaan tegenkomen op de openbare weg, want de eerste zelfrijdende auto’s met een Waymo logo zijn nu gereed. Fiat Chrysler heeft minivans ontwikkeld waar het hele pakket aan sensoren van Google in is ingebouwd en deze voertuigen moeten nu kilometers gaan maken op de Amerikaanse wegen. Waymo heeft naast deze minivans natuurlijk ook alle zelfrijdende Lexus RX en Toyota Prius-voertuigen van Google gekregen.

Vooralsnog gaat het nog steeds om testvoertuigen en niet om voertuigen die door de consument gekocht kunnen worden. Google heeft al een paar miljoen kilometers gemaakt, maar met deze 100 nieuwe voertuigen, zal dat aantal snel verder gaan stijgen.