Kaspersky krijgt patent voor Private Security Network

Abonneer je gratis op Techzine!

Kaspersky heeft een patent gekregen op de cloud- en big datatechnologie achter haar Private Security Network. Dit netwerk kan, volgens Kaspersky, onmiddellijk bedreigingen detecteren. Hiermee kunnen bedrijven hun data beter beveiligen. 

Het netwerk maakt gebruik van continue data-uitwisseling met de cloud om zo nieuwe bedreigingen op te sporen. Zo spoort het kwaadaardige programma’s en websites op die een bedreiging vormen voor de security van een bedrijf. Het platform verwerkt voortdurend gegevens door de softwaregebruikers worden geleverd, waardoor er minder false positives worden gemeld. Hierdoor zijn de inzichten die de software levert zo nauwkeurig als mogelijk kan zijn. Bedrijven kunnen hierdoor snel reageren op bedreigingen.

Sommige bedrijven hebben echter lokale oplossingen nodig om te voldoen aan de wetten voor databescherming. Hiervoor heeft Kaspersky een product ontworpen dat op een private cloud kan draaien. Volgens het bedrijf biedt deze versie, ondanks de verschuiving van publiek naar lokaal, alle features van het Kaspersky Security Network.

Onmisbaar

Anton Lapushkin, hoofd van cloud-infrastructuur ontwikkeling bij Kaspersky, zegt dat services zoals het Security Network onmisbaar zijn in cybersecurity. Hieraan voegt hij toe dat het vaak voorkomt dat klanten te maken hebben met strikte regelingen rondom dataoverdrachten. Daarom kunnen zij geen gebruikmaken van publieke cloudservices, waardoor zij een belangrijke vorm van bescherming mislopen. Lapushkin zegt daarom ook trots te zijn een oplossing te bieden die klanten beschermt, zonder compromissen te sluiten op het gebied van cybersecurity of het nakomen van lokale regelingen.

Eerder deze maand werd Kaspersky verdacht van het helpen van de Russische inlichtingendienst. Hierop volgde een verbod op het gebruik van Kaspersky-technologie in bepaalde Amerikaanse overheidsinstellingen. Deze aankondiging zorgt in ieder geval weer voor wat positiever nieuws voor het bedrijf.