2min

Samsung laat in een persbericht weten met de Galaxy Tab Active 2 te komen, een robuuste tablet speciaal voor zakelijk gebruik. Het gebruiksvriendelijke ontwerp en nieuwe functies moeten de digitalisering van industrieën versnellen. Bovendien belooft Samsung dat de tablet geschikt is voor extreme werkomstandigheden, waaronder de transport-, publieke veiligheid en productiesector.

De gebruikservaring moet beter worden door bijvoorbeeld een open benadering richting partners zoals IBM Maximo. Deze service integreert de mogelijkheden van assetmanagement en werkmanagement. Samen met de functies van de tablet zullen taken zoals het inspecteren van de uitrusting en onderhoud makkelijker voor medewerkers worden.

Samenwerkingen met Gamber Johnson en Ram Mounts zorgen voor professionele montagemogelijkheden voor bedrijfswagenparken en wetshandhaving. Met aanvullende partnerships realiseert Samsung bescherming tegen explosies in olie-, gas-, farmaceutische of chemische industrie dankzij ECOM Instruments. Draagbare barcode-scanning is toegevoegd door Koamtac en de handstraps en draagbare keyboards worden geleverd door respectievelijk Otterbox en iKey.

Specificaties

Met de MIL-STD-810-certificatie toont de tablet aan sterk genoeg te zijn om extreme druk, temperaturen, klimaten, schokken en vallen te overleven. Andere robuuste functies zijn een 1,2 meter antischok beschermende cover, IP68 water- en stofbestendigheid en beter displaytechnologie voor het gebruik met handschoenen en natte vingers.

Een vijf megapixel camera en acht megapixel camera met Auto Focus laat gebruikers foto’s nemen voor zakelijke doeleinden, zoals foto’s van paspoorten en ID-kaarten. Met een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning moeten er meerdere ontgrendelmethodes zijn. Door dit te combineren met de nieuwe gyroscoop en geomagnetische sensors biedt de Tab Active2 augmented reality-mogelijkheden.

Gebruikers kunnen dankzij AR bijvoorbeeld trainen en oefenen met klantgesprekken, zodat nieuwe medewerkers in een realistische omgeving niet direct blootgesteld worden aan de echte werkomgeving. Verder beschikt de Galaxy Tab Active2 over NFC, 4G-connectiviteit en batterijcontrole om randapparatuur op te laden en een extra toetsenbord toe te voegen. De S Pen moet met verschillende drukniveaus werken in de buitenlucht, ook in de regen.

De Zwarte Galaxy Tab Active2 4G is eind november in Nederland verkrijgbaar. De tablet is vanaf dat moment te koop voor een adviesprijs van 499 euro.