2min

Bomgar schrijft in een persbericht over een partnerschap met Microsoft Azure. Bedrijven krijgen daardoor de mogelijkheid om de secure access producten, zoals virtual remote support en voorrangstoegang, in een private cloud omgeving in te zetten. Bomgar wil zijn mogelijkheden op deze manier aanbieden omdat er meer organisaties data en applicaties naar de cloud brengen.

Gebruikers hebben voortaan de keuze of ze Bomgar’s suite aan services gebruiken in de cloud als een Software as a Service-deployment, in hun on-premise fysieke of virtuele omgeving of in een private Azure cloud. Daarbij worden op de infrastructuur dezelfde regels toegepast voor op afstand toegang krijgen.

In een reactie laat Jason Jones, product manager van Bomgar, weten dat het leveren van keuzes een prioriteit is voor het bedrijf. Dit vanwege het feit dat de meeste bedrijven niet “one-size-fits-all” zijn als het aankomt op hun omgevingen. Hij sluit af met de mededeling dat klanten die hun infrastructuur naar Azure brengen voortaan hun Bomgar-deployments kunnen gebruiken in die omgeving.

Andere ontwikkelingen

Bomgar geeft tevens aan dat er volledige audit logs en reports beschikbaar zijn, welke implementatie een bedrijf ook kiest. Met video-opnames van iedere sessie wordt er een andere optie geboden die helpt bij het voldoen aan beveiligingsrichtlijnen. De mogelijkheid die Bomgar biedt houdt in dat bedrijven op afstand bij ieder systeem kunnen, op welk platform waar dan ook. Dit klinkt vooral interessant voor organisaties met kantoren over de gehele wereld.

In oktober breidde Bomgar zijn Remote Support voor Chrome OS-apparaten uit. De dienst is daarmee beschikbaar voor een grote variëteit aan apparaten. Bovendien werd er met de recentste versie, 17.1, functies voor schaalbaarheid, beveiliging en beheer toegevoegd. Om het belang van dergelijke beveiliging aan te tonen, verscheen er eerder nog een onderzoek van Bomgar. Toen bleek dat lang niet alle IT-professionals beschikken over een goed overzicht van de digitale toegangsrechten van werknemers.