Qualcomm wijst ‘erg ondergewaardeerd’ overnamebod van Broadcom af

Qualcomm wijst ‘erg ondergewaardeerd’ overnamebod van Broadcom af

Qualcomm laat door middel van een officiële verklaring weten dat het overnamebod van 103 miljard dollar (88 miljard euro) door Broadcom is afgewezen. Het chipbedrijf spreekt over een bod dat erg ondergewaardeerd is. De bevestiging volgt nadat er eerder op de dag al geruchten waren over een afwijzing.

De Presiding Director van Qualcomm, Tom Horton, laat in een statement weten dat er een uitgebreide review plaatsvond. De raad van bestuur werkte daarbij samen met financiële en juridische adviseurs. Naast het onderwaarderen van Qualcomm zou het voorstel ook gepaard gaan met aanzienlijke regelgevingsonzekerheid, zo stelt het chipbedrijf.

Vanuit de investeerders is wisselend gereageerd op het nieuws. Het aandeel van Qualcomm ging met één procent omhoog naar 65,25 dollar, terwijl een aandeel Broadcom 0,7 procent minder kost (263 dollar). Vorige week werd bekend dat Broadcom poogde Qualcomm over te nemen in de missie een dominante leverancier voor chips in smartphones te worden.

Interesse

De berichtgeving van eerder op de dag ging ervan uit dat Qualcomm 70 dollar per aandeel zou ontvangen. Bovendien komt het bod op een opvallend moment, aangezien Qualcomm probeert de overname van NXP Semiconductors NV af te ronden. Deze transactie zou goed zijn voor een bedrag van 38 miljard dollar.

Persbureau Reuters probeerde Broadcom te bereiken voor commentaar, maar slaagde daar niet in. Dit bedrijf wil Qualcomm dusdanig graag overnemen dat het niet uitmaakt of de NXP-deal doorgaat. Toch zal een eventuele overname niet geheel vlekkeloos verlopen, aangezien er ook regelgevers goedkeuring moeten geven. Zij zijn nog steeds bezig met het beoordelen van de Qualcomm-NXP-deal.

Qualcomm is een belangrijke leverancier van smartphonechips. De chips van het bedrijf zijn terug te vinden in telefoons van onder andere Apple, Samsung en LG. Volgens de CEO van Qualcomm, Steve Mollenkopf, is er geen bedrijf beter gepositioneerd in mobiel, internet of things, automotive, edge computing en networking binnen de semiconductor industrie. Dat zou ongetwijfeld één van de redenen zijn waarom Broadcom geïnteresseerd is. Wij verwachten in ieder geval dat de gesprekken voorlopig nog niet klaar zijn.