Rackspace laat weten dat de overname van Datapipe afgerond is, de grootste acquisitie uit zijn geschiedenis. Het gaat om een bedrijf dat gespecialiseerd is in public en private clouds, managed hosting en colocatie. Zo wil Rackspace zijn capaciteiten als leverancier van managed hosting en private cloud oplossingen uitbreiden.

Rackspace geeft aan dat steeds meer bedrijven hier gebruik van maken, omdat kritieke workloads uit hun eigen corporate datacentra worden overgezet. Joe Eazor, CEO van Rackspace, verklaart dat de overname de toewijding om ’s werelds beste provider in IT-as-a-Service te worden onderstreept. Het cloud-bedrijf dat klanten helpt gebruik te maken van de kracht van hosting en cloud computing wil namelijk globaal leider worden op dat gebied.

Hoger niveau

De directeur beschrijft dat Datapipe belangrijke nieuwe vaardigheden toevoegt aan Rackspace waarmee het in staat is om zijn klanten, zowel globaal als op schaal, beter te kunnen bedienen. Het is de bedoeling dat de partijen samen voortbouwen op de positie als marktleiders die zij innemen in hun eigen expertise, betrouwbaarheid en ondersteuning.

Zo moet de klantondersteuning naar een nieuw niveau getild worden. Rackspace zet het integratieproces voor Datapipe dan ook direct in werking op een georganiseerde wijze. Hierbij moet de ondersteuning van bestaande klanten niet verstoord worden. Tegelijkertijd moet het niveau toenemen.

Personeel en overnamebedrag

Door de overname zal het management van Datapipe worden toegevoegd aan het Rackspace bestuur. Personen die bij naam genoemd worden zijn Joel Friedman, huidig CTO bij Rackspace, Dan Newton, senior vice president, accountmanagement en dienstverlening en Dan Tudahl, general manager, overheidsoplossingen.

In het persbericht wordt niet gesproken over een bedrag dat bij de overname hoort. Hoewel het management dus op een nieuwe positie kan rekenen, wordt er niets aangegeven over de andere werknemers. Wel schrijft Rackspace dat het grote stappen zet op de markt voor managed public clouddiensten.