Vandaag is tijdens AWS re:Invent 2017 in Las Vegas bekendgemaakt dat VMware Cloud on AWS is uitgebreid met meer features en een nieuwe regio. VMware Cloud on AWS was alleen beschikbaar in AWS US East, maar daar komt nu AWS US West bij. Verder is de ondersteuning voor AWS-diensten uitgebreid, zo kan de netwerkconfiguratie automatisch worden aangepast en is er ondersteuning voor AWS Direct Connect.

Met VMware Cloud on AWS is Amazon in staat om een hybrid cloudoplossingen aan te bieden. AWS is in principe 100 procent cloud, maar veel bedrijven willen bepaalde workloads on premise blijven draaien, voor die klanten is VMware Cloud on AWS een goede oplossing. Ze kunnen dan eenvoudig workloads in on premise draaien en in de cloud en dit vanuit één console beheren.

Vandaag heeft AWS een extra regio beschikbaar gemaakt voor VMware Cloud on AWS, naast AWS US West is de dienst nu ook leverbaar vanuit AWS US East. Helaas nog niet vanuit Europa of Azië, iets wat een kwestie van tijd lijkt te zijn.

Binnen VMware Cloud on AWS is verder ondersteuning voor meer AWS-diensten toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om applicaties die on premise draaien te migreren naar de cloud, zonder enige downtime. Met de ondersteuning van nieuwe AWS-diensten is het mogelijk om de netwerkconfiguratie automatisch aan te passen, waardoor de applicatie naadloos wordt gemigreerd. Daarnaast biedt VMware Cloud on AWS ondersteuning voor AWS Direct Connect, hiermee is het mogelijk om een snelle, betrouwbare privé verbinding op te zetten met de applicaties in de cloud.

Scherpere prijzen

VMware heeft besloten om het aanbod van VMware Cloud on AWS aantrekkelijker te maken, klanten kunnen er nu voor kiezen om naast on-demand, te kiezen voor contracten van één of drie jaar. Hiermee zit de klant weliswaar voor een periode vast aan VMware Cloud on AWS, maar in ruil daarvoor biedt VMware klanten een fikse korting die kan oplopen tot 50 procent in verhouding tot de huidige on demand-prijzen.