Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft tijdens zijn Discover-conferentie in Madrid een samenwerking met Asea Brown Boveri (ABB) aangekondigd, dat zich specialiseert in industriële robots. Klanten moeten zo meer inzicht krijgen in de grote hoeveelheden industriële data, om de efficiëntie en flexibiliteit van hun activiteiten te vergroten.

Tijdens de aankondiging vertelt HPE-CEO Meg Whitman dat het industriële digitale aanbod van ABB, ook wel ABB Ability genoemd, gecombineerd wordt met de hybride IT-oplossing van HPE. Met ABB Ability brengt het bedrijf al zijn digitale producten en diensten samen. Whitman prijst ABB vanwege de 70 miljoen geïnstalleerde verbonden apparaten die het bedrijf heeft, met een ervaring van bijna 40 jaar.

Inhoud samenwerking

De samenwerking moet intelligentie van cloud-gebaseerde oplossingen naar on-premises implementaties in industriële installaties en datacenters brengen voor een hogere uptime en snelheid. ABB-CEO Ulrich Spiesshofer legt uit dat er oplossingen komen die voldoen aan de benodigde computing voor bedrijven, “van de edge tot de cloud tot de core.”

In de praktijk betekent dit dat technologieën samenkomen om industriële data om te zetten naar inzichten en automatische actie. Daarbij worden cloudplatforms, zoals Microsoft Azure, gecombineerd met IT-systemen in bedrijfsdatacenters aan de rand van het netwerk. Naast de verbonden apparaten heeft ABB ook 70.000 digitale controlesystemen en 6.000 enterprise software-oplossingen geïnstalleerd.

Ontwikkelingen

De overeenkomst brengt niet alleen internet of things (IoT) naar fabrieken, maar zorgt ook voor gezamenlijke ontwikkeling, onderzoek en innovatie. Wellicht een verstandig besluit van beide bedrijven om samen te gaan werken op dit gebied. Er zijn immers regelmatig onderzoeken die het potentieel van IoT aantonen. Onlangs zagen we bijvoorbeeld dat de IoT-platformmarkt jaarlijks met 35 procent zal groeien en bleek er een verdubbeling in IoT-gebruik door bedrijven.

De HPE Discover-conferentie bracht ook andere aankondigingen naar buiten. Zo schreven we over de lancering van pay-per-use voor belangrijke business workloads en de aankondiging van multicloud-managementoplossing OneSphere.