Maxtor Corporation, een vooraanstaand leverancier van harddisks, gaat de productie en verkoop van haar MaxAttach producten voor netwerk-gekoppelde opslag (NAS network attached storage) staken. Maxtor zal de NAS-activiteiten in overleg met haar klanten afbouwen en eindgebruikers van MaxAttach producten de ondersteuning blijven bieden waar ze contractueel recht op hebben.

"Sinds we in het najaar van 1999 startten met netwerk-gekoppelde opslag is de groei van deze markt ver achtergebleven bij de verwachtingen," verklaart Mike Cannon, president en CEO van Maxtor. "Tijdens die periode is de NAS-markt als gevolg van de toetreding van een aantal OEM-leveranciers, die ingekochte producten onder eigen merknaam leveren, in hoog tempo getransformeerd tot een volumemarkt. Dat betekende dat we moesten concurreren met enkele van onze grootste diskdrive-afnemers. Nu we de NAS-arena verlaten, kunnen we meer aandacht geven aan onze belangrijkste harddiskmarkten, onze kosten verder beteugelen en weer sneller winstgevend worden."

Maxtor zal over het derde kwartaal een reservering maken van naar schatting 75 tot 85 miljoen dollar voor uitgaven die gemoeid zijn met de afwikkeling van de NAS-activiteiten.