1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Maxtor, toonaangevend leverancier van harddisks en dataopslagproducten voor bedrijven en consumenten, is gestart met de wereldwijde uitlevering van zijn nieuwe Maxtor® DiamondMax® 10 harddisks aan merkfabrikanten (OEM’s) en distributiepartners. De nieuwe DiamondMax 10 drives zijn gebaseerd op een geïntegreerde, op één chip ondergebrachte native SATA-oplossing, en beschikken over Native Command Queuing (NCQ), Maxtor’s gepatenteerde dual-processor technologie en een nieuwe 16-MB buffer voor ongekend snelle data-overdracht vergeleken met de conventionele 7200-toeren drives in hun klasse.

Dankzij deze unieke eigenschappen, gecombineerd met de nieuwste firmware-technologie van Maxtor, kan de drive zelf de werklast optimaal verdelen, zodat de harddisk efficiënter werkt en gebruikers verschillendesuch as ing applicaties tegelijk kunnen draaien, zoals games en muziek, zonder hun PC te overbelasten.

"Intel is verheugd te kunnen werken met diskleveranciers als Maxtor, zodat we Native Command Queuing op de desktop beschikbaar kunnen stellen," verklaart Sunil Kumar, directeur chipset- en software-marketing van Intel. "Bij gebruik van onze nieuwe Intel® 915G/P of 925X Express chipsets en de Intel® Matrix Storage Technology in combinatie met de nieuwe NCQ-ondersteunende drives zoals Maxtor’s DiamondMax 10, ervaren gebruikers snellere boot-tijden, bestandsoverdracht en game-verwerking."

De nieuwe 7200 RPM DiamondMax 10 drives zijn bedoeld voor gebruikers van multimedia-PC’s, grafische professionals, systeemintegrators en white-box-bouwers en worden geleverd met opslagcapaciteit tot 300 GB. Ze zijn ideaal voor de opslag van hoge-resolutiebeelden, multimedia content en grote hoeveelheden bedrijfs- en persoonlijke informatie.