1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De plannen die Maxtor had om 2,5 inch harde schijven te maken zijn stop gezet. Deze 2,5 inch harde schijf stond voor later dit jaar gepland. Door het stoppen met deze ontwikkeling keert het bedrijf de groeiende laptopmarkt de rug toe.

De vraag naar de 2,5 inch harde schijven neemt toe, dit voornamelijk omdat deze worden gebruikt in laptops. Alleen staat de vraag naar deze harde schijven nog lang niet in verhouding tot de hoeveelheden die voor de pc worden verkocht. Deze worden naast pc’s en server’s ook steeds vaker gebruik in allerlei entertainment-systemen voor de consument. Waarschijnlijk dat het bedrijf hiet meer interesse in heeft.

Het stoppen van het 2,5 inch HDD-project kost Maxtor een eenmalige uitgave van 3,6 tot 5,5 miljoen euro. Door de aangegane verplichtingen met derden voor noodzakelijk onderdelen kost het bedrijf nog eens 5,9 tot 7 miljoen euro. Dit is één van de eerste belangrijke handelingen van het nieuwe managementteam van Maxtor sinds de terugkeer van CEO Paul Tufano.