1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De campus van de Universiteit Twente vormt sinds kort een grote hotspot voor draadloos internet. Via maar liefst 650 draadloze toegangspunten is overal op het 140 hectare grote terrein draadloos toegang tot internet te krijgen, met hoge snelheid. Met deze aanvulling op de bestaande netwerkfaciliteiten wil de universiteit onder meer onderzoek doen naar de nieuwe communicatiemogelijkheden en worden nieuwe onderwijsconcepten ontwikkeld. Het draadloze netwerk is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, en gebouwd samen met IBM Nederland en Cisco Systems.

Internetten in het gras of bij het zwembad, in alle gebouwen toegang hebben tot de eigen bestanden, email en de digitale TeleTOP-leeromgeving: via het Wireless LAN- netwerk op de universiteitscampus is het nu mogelijk. Via een laptop of handheld, uitgerust met een WLAN-kaartje, is de toegang mogelijk.

Studenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen hebben allemaal reeds een laptop in combinatie met een snelle (54 mbps) draadloze verbinding. Op deze manier hebben ze hun studiebenodigdheden altijd bij zich. Een docent kan voorts een ontwerp van de laptop van een student halen, het projecteren op een groot scherm en het vervolgens klassikaal bespreken. Studenten kunnen zich buiten of in de kantine even in een klein groepje afzonderen en toch voortdurend rekenintensieve ontwerpsoftware blijven gebruiken of omvangrijke ontwerptekeningen uitwisselen.