1 min

Tags in dit artikel

,

Vanaf maart kunnen studenten aan de Universiteit Twente gebruik maken van de snelste internetverbinding ter wereld op een Campus. De snelheid wordt namelijk verhoogd naar 1 gigabit per seconde.

Dit meldt de vereniging Studenten Net Twente (SNT) vandaag.

Het record moet helaas nog wel gedeeld worden met de universiteit van het Amerikaanse Stanford, waar het internet net zo snel is. "Maar daar heeft Google het internet opgezet", aldus SNT-voorzitter Robert Dahmen.

Er zullen ongeveer 2000 studenten profiteren van het snelle internet in hun huizen. De snelheid zal in de collegezalen een stukje lager zijn aangezien het daar draadloos is. "Dat netwerk kan die hoge snelheden niet aan. Maar het is ook daar sneller dan gebruikelijk", zegt Dahmen.

De campus had het record al eens in handen, maar dat is alweer even geleden en die systemen zijn intussen verouderd. Dit wordt nu verbeterd en zal 50 keer zo snel zijn als een gemiddeld woonhuis en zal worden aangelegd door ICTS, de IT-afdeling van de universiteit en SNT, welke al grote delen van het netwerk beheert.

Er zitten echter wel een aantal regels aan het gebruik van de verbinding. Studenten mogen per week niet meer dan 50 gigabyte uploaden, aangezien het internet natuurlijk de mogelijkheid biedt om illegale bestanden te delen.