2min

Tags in dit artikel

, ,

De Nederlandse Staatsloterij heeft besloten een vijfjarige overeenkomst aan te gaan met Getronics. Het contract, met een totale waarde van E7,5 miljoen, omvat het beheer van de centrale- en decentrale systeemomgevingen en bijbehorende dienstverlening. Het gaat in totaal om 3.500 verkooppunten ten behoeve van het uitgeven van Staatsloten, Dayzersloten en Ticketboxkaarten. De drie kantoorlocaties in Den Haag vallen ook binnen de overeenkomst.

Er bestond al een samenwerking tussen beide partijen. Deze wordt met de nieuwe overeenkomst aanzienlijk verstevigd. "De Nederlandse Staatsloterij richt zich op de wereld van kansspelen en entertainment, en heeft daarbinnen gekozen voor een kleine, regisserende organisatie. In dit licht is het logisch de ondersteuning van onze verkooppunten en beheer van het betreffende centrale systeem uit te besteden aan een gerenommeerde organisatie als Getronics", aldus de heer drs. D.P. Arisse, Financieel Directeur van de Staatsloterij. "Getronics heeft inmiddels bewezen wat ze aan kennis in huis heeft, en ons vertrouwen in Getronics heeft zich nu vertaald in een nieuwe langlopende overeenkomst."

Hans Kleiwegt, COO Getronics Nederland: "Door de uitbesteding heeft de Nederlandse Staatsloterij geen omkijken meer naar de dagelijkse gang van zaken wat betreft systeembeheer en ondersteuning van de verkooppunten. Eventuele storingen in de systeemomgeving komen direct bij ons binnen en worden vervolgens efficiënt afgehandeld. Vervolgens rapporteren wij op maandelijkse basis terug om de stand van zaken weer te geven."

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Nederlands Staatsloterij bij het publiek. Daarnaast zorgen ook de amusementswaarde van de loterijen, de hechte band met de deelnemers en de solide bedrijfsvoering ervoor dat de Nederlandse Staatsloterij onbetwist marktleider is. De afdracht komt traditiegetrouw ten goede aan de Staat der Nederlanden – tot nut van het algemeen.

De Staatsloterij is de grootste loterij van Nederland, met een totale omzet van maar liefst 658 miljoen euro. Vorig jaar keerde de Staatsloterij 428 miljoen euro uit aan prijzengeld. Dat is 31 miljoen meer vergeleken met het jaar ervoor! De Staatsloterij heeft daarmee haar leidende positie op het gebied van kansspelen opnieuw versterkt.

Over Getronics
Met circa 23.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 3,6 miljard in 2002, is Getronics één van ’s werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten. Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en diensten divisie van Olivetti. Getronics is de nummer 2 op het gebied van Netwerk- en Desktop Outsourcing en neemt wereldwijd de vierde plaats in op het gebied van Netwerk Consulting en Integratie (Bron: IDC 2002-2003).

Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren.