min

Tags in dit artikel

, ,

Er wordt verwacht dat de interne it-afdeling van meer dan de helft van de bedrijven binnenkort wordt ingekrompen. Extra budget zit er niet meer in.

Dit blijkt uit het nieuwe ‘Trendrapport Topmanagement en IT’ van onderzoeks bureau Giarte. Het it-budget van veel bedrijven zal dit jaar licht dalen of gelijk blijven. Dat blijkt uit het rapport.

Dit komt volgens de onderzoekers door de verdere verzakelijking van de it. Bij elke it-investering moeten de bedrijven op hun centen letten en kijken hoe lang het duurt voordat ze het terug verdiend hebben.

Geen middel zal onbenut worden gelaten om de efficiency te verhogen volgens Giare. "Ook als de interne it-afdeling hiervoor moet wijken of de decentrale macht van afdelingen moet worden gebroken", aldus Giarte.

De it-budgetten van veel bedrijven zullen dit jaar nog niet of nauwelijks veranderen. Maar het onderzoek constateert wel grote verschuivingen binnen het budget.

Er wordt naar externe leveranciers gekeken om een eventuele extra vraag te kunnen voldoen. Ook zal er meer geld beschikbaar zijn, voor het uitbesteden van it-taken en het kopen van kant-en-klare softwarepakketten.

We bedanken DarkSkeleton voor het insturen[/url van dit bericht![/i]