Op 2 april brengt Codemasters zijn kassucces Colin McRae Rally 04 voor de pc uit. Opnieuw een game met een uiterst realistische geluidsomgeving dankzij de EAX 4.0 Advanced HD-technologie van Creative

Met EAX Advanced HD in de rally
EAX 4.0 Advanced HD is een set van audiotechnologieën die door Creative zijn ontwikkeld om de audio-ervaring radicaal te verbeteren. Zijn indrukwekkende surroundeffecten doen de gamers volledig opgaan in de sfeer van Colin McRae Rally 04. Het enige wat ze nodig hebben is een Sound Blaster Audigy 2 ZS- of een Audigy 2 ZS Platinum Pro-geluidskaart, compatibel met EAX 4.0, en een Creative 7.1-luidsprekersysteem. Hiermee wordt een geluid gecreëerd dat zo perfect is dat gamers zich in de race zelf zullen wanen, achter het stuur van een van de 21 wagens van Colin McRae Rally 04.

De Audigy 2 ZS-geluidskaarten zijn speciaal ontworpen voor de gamefanaten. Hierdoor zijn het de best presterende 7.1-kaarten om de audio van Colin McRae Rally 04 voor pc weer te geven.

Technologie aangepast aan omgevingen
In Colin McRae Rally 04 past het geluid zich simultaan aan meerdere akoestische omgevingen aan. Van de rally van Japan tot de rally van Zweden, met een pitsstop in die van de Verenigde Staten… EAX ADVANCED HD simuleert steeds de geluidsweerkaatsingen van de omgeving waarin de gamer zich bevindt.

Environment Panning mixt de verschillende akoestische ruimtes De echo’s van Colin McRae’s Citroën Xsara veranderen naar gelang zijn verplaatsing. Wanneer de wagen van de ene omgeving naar de andere gaat, geeft de evolutie van deze echo’s precieze aanwijzingen over waar hij zal verschijnen en in welke richting hij zich voortbeweegt.

Codemasters brengt Colin McRae Rally 04 voor de pc op 2 april op de markt. De EAX Advanced 4.0 HD-technologie van Creative geeft Colin McRae Rally 04 de hoogst mogelijke audio-ervaring voor een racegame.