2min

Tags in dit artikel

, ,


EBay, wereldleider in online handel, en PayPal, marktleider op het gebied van online betalingen, kondigen aan dat vanaf heden PayPal volledig is geïntegreerd op de Nederlandse eBay site. De integratie stelt kopers en verkopers op eBay.nl in staat om veilig, simpel en snel via PayPal online betalingen te verrichten en te ontvangen.

PayPal, onderdeel van eBay, is een onderneming die iedereen met een e-mailadres, zowel particulieren als bedrijven, de mogelijkheid biedt online betalingen te verzenden en te ontvangen. Inmiddels heeft PayPal wereldwijd meer dan 45 miljoen leden en is beschikbaar in 45 landen. PayPal kan overweg met 5 munteenheden – Euro, US Dollar, Pond Sterling, Canadese Dollar en Japanse Yen.

Om gebruik te maken van PayPal dient de gebruiker zich eenmalig in te schrijven met een emailadres en een bankrekeningnummer of een creditcard. PayPal bewaart deze informatie veilig en vertrouwelijk. Inschrijven via PayPal.nl is gratis. Geld overmaken met PayPal is voor kopers eveneens gratis.

"Ook nu al wordt PayPal door veel mensen in Nederland gebruikt om binnen Nederland en internationaal te kopen en te verkopen," zegt Josh Silverman, Managing Director eBay Nederland. "Met de integratie van PayPal binnen eBay.nl bieden wij Nederlandse kopers en verkopers extra gebruiksgemak en veiligheid."

eBay Nederland is de eerste niet Engelstalige eBay website waar PayPal volledig is geïntegreerd. Deze integratie is deel van een bredere opzet voor uitbreiding van de service in heel Europa. Op 16 september al maakte PayPal de opening bekend van het nieuwe Europese hoofdkwartier in de Ierse hoofdstad Dublin, van waaruit gebruikers van PayPal in Nederland en andere Europese landen worden bediend.