min

Tags in dit artikel

, , , ,

De handel in het aandeel Google verliep donderdag in de eerste minuten bijna net zo chaotisch als de aanloop naar de beursgang. In slechts dertien minuten verwisselden er 65 miljoen aandelen van eigenaar. Dit is ongeveer een derde van de aandelen die in omloop zijn gebracht.

Bezoekers van de site van The Wall Street Journal speculeerden voor de handel in de aandelen van Google van start ging, er in een peiling nog op dat de waarde van het aandeel met meer dan 10 procent zou dalen.

Op de beurs was er echter geen plaats voor negativisme, zo bleek toen de handel begon. Men starte met een openingskoers van 130 Dollar die men later terug schroefde naar 100 Dollar wat een stijging is van 18 procent in vergelijking met de introductieprijs van 85 Dollar. De waarde van Google steeg daardoor in korte tijd van 23 naar 27,5 miljard dollar.

"De eerste handel kan de toon voor de rest van de dag zetten", verklaart een analist van Thomson Financial de goede prestaties van het aandeel Google tegenover CNet. "Als het aandeel lager was geopend, hadden beleggers misschien een afwachtende houding aangenomen." Het aandeel Google sloot donderdag op een koers van 100,33 dollar.