Offline distributie XP SP2 nu ook begonnen

Offline distributie XP SP2 nu ook begonnenVandaag is Microsoft begonnen met een wereldwijde omruilactie voor winkelversies van Windows XP. Voortaan levert het bedrijf het besturingssysteem alleen nog maar met Service Pack 2 er op geïnstalleerd. Oude versies van XP kunnen door winkeliers worden vervangen voor de meest recente editie van Microsoft Windows XP.

Een dergelijke actie kost over het al gemeen, gemiddeld drie maanden. Microsoft verwacht echter in maar liefst één maand alle pakketten te kunnen vervangen. Individuele winkeliers kunnen XP winkelversies via hun distributeur omruilen voor versies waarbij Service Pack 2 is geïnstalleerd.

In de media wordt het SP2 al flink gepromoot. Ook zal Microsoft dat nog eens extra ondersteunen door in de herfst XP met een grote marketingcampagne te promoten. Mensen die overigens ‘automatische updates’ hebben aangeschakeld zullen vaker een bericht krijgen met de vraag of ze SP2 willen installeren.

Veertig miljoen mensen hebben inmiddels al SP2 gedownload. Tegen 18 oktober heeft het bedrijf als doel gesteld om maar liefst 100 miljoen downloads te realiseren. Waarschijnlijk wordt dat getal niet gehaald. Microsoft heeft inmiddels al wel SP2 beschikbaar voor alle talen waarin Windows verschijnt.

Microsoft heeft zakelijke gebruikers de optie gegeven meldingen over SP2 voorlopig te onderdrukken, tot ze hebben kunnen nagaan welke gevolgen de installatie van het pakket heeft op het computerpark en specifieke applicaties. De distributie ligt desondanks “op koers”, zo melde een Microsoft medewerker van de Windows business-unit.

Bron:ZDnet