Abonneer je gratis op Techzine!

Softwarereus Microsoft kan niet zeggen dat het vorig jaar geïntroduceerde SP2 gretig ter handen is genomen door bedrijven en consumenten, Microsoft betreurt dit. Het tweede Service Pack voor Windows XP werd geïntroduceerd vanwege beveiligingsproblemen.

Twee jaar geleden sloeg het noodlot voor Microsoft toe, er werd door computervandalen op grote schaal misbruik gemaakt van de lekken in Windows XP om virussen te verspreiden of zelfs in te breken in andermans computer. De reputatie van het bedrijf liep een grote deuk op, het vertrouwen in Windows XP moest herwonnen worden: Service Pack 2 was geboren.

Gemiddeld heeft 70 procent van alle XP-gebruikers SP2 geïnstalleerd. Hoewel computergebruikers in landen als Japan, Frankrijk en Duitsland vaker SP2 geïnstalleerd hebben. In Spanje en Korea laten de XP-gebruikers het weer afweten, slechts 50 procent heeft het nieuwste Service Pack geïnstalleerd.

Toch is het wijs om Service Pack 2 te installeren, je hebt namelijk vijftien keer minder kans om de dupe te worden van kwaadaardige programma’s, aldus een woordvoerder van Microsoft.

Op het forum is een speciaal topic over dit onderwerp te vinden.