2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vodafone, aanbieder van mobiele telefonie in Nederland zal internet browsen (weer) per minuut gaan facturen. Afhankelijk van de behoefte, kunnen zakelijke klanten vanaf nu kiezen voor een abonnement op basis van de gebruikte dataverkeer (in kilobytes), of tijdseenheid.
In het laatste geval maakt het dus niet uit hoeveel je download, aleen de tijdsduur ervan word in rekening gebracht.

Gebruikers van een desbetreffende Vodafone TeGoed bundel kunnen voortaan zelfs voor niets browsen. Bij downloads zoals videoclips, beltonen en spelletjes word alleen de prijs voor de aankoop betaald, zonder dat daar additionele kosten bijkomen voor het dataverkeer. Klanten zullen vanaf nu dus niet langer hoeven te betalen voor het zoeken naar diensten op hun GSM.

Ook kunnen Vodafone klanten nu twintig verschillende TV kanalen via hun GSM bekijken, waaronder het laatste nieuws, de laatste filmtrailers, en muziekclips.

Zo zijn dus al het NOS Journaal, RTL Nieuws en live nieuws op CNN te bekijken, ook de Video Clip Top 5 van Ruud de Wild, de laatste nieuwe muziekclips van MTV en de Film van de Maand, met onder andere trailers en achter-de-schermen beelden, met bijvoorbeeld beelden van kaskrakers zoals de nieuwste Bridget Jones film, The Edge of Reason. Volgens Vodafone hebben ze naar eigen zeggen exclusieve overeenkomsten met Warner Bros (Looney Tunes), MTV, Disney, Maxim, Sony Music, Manchester United, UEFA Champions League en Ferrari.

Ook brengt Vodafone Nederland naast de twee bestaande, ook nog eens vijf nieuwe UMTS-telefoons op de markt die specifiek voor Vodafone Live! zijn afgestemd. Hier een korte lijst van de toestellen:
Sharp 902, Motorola V980, Sony Ericsson V800, Nokia 6630, Samsung Z107, Samsung Z105 en SonyEricsson Z1010.